amSynth and multiple instances

For computer based music makers. Discussions about plug-ins and stand alone computer synth gear.

Re: amSynth and multiple instances

Postby briandc » Thu Jul 18, 2013 5:06 pm

Ashe37 wrote:Hardware synths are increasing their capabilities as well. The Viorus Ti 2 does not have the same limitations as the Virus Ti does not have the same limitations as the Virus C does not have the same limitations as the Virus B does not have the same limitations as the Virus A, for example. They aren't exactly resting on their laurels.


Yes, that's true.
Although, at least in the sampler world, presets and samples don't really require additional "power." They just are, and used "as is."
But with synths (filters, LFOs, envelopes, etc), you actually get into sonic manipulation in a different way, and so adding features becomes more important and probably more expensive in hardware instruments.


brian
Have your PC your way: use linux!
amSynth.com
amSynth on Soundcloud
User avatar
briandc
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 111
Joined: Fri Feb 22, 2013 11:38 am
Real name: brian
Gear: 2 Midi controllers and anything linux! :)

Advertisement:

Re: amSynth and multiple instances

Postby Ashe37 » Thu Jul 18, 2013 7:03 pm

briandc wrote:This seems to have an infinite power potential, particularly in live performance.
brian


Until it crashes on stage.
Ashe37
Moderator
Moderator
 
Posts: 2573
Joined: Mon Jan 19, 2009 3:43 pm
Location: Los Angeles, CA
Real name: Unpronounceable
Gear: Ensoniq SD-1/32,SQR,VFX,ESQm
Access Virus Indigo
Korg M3-61 , MS2000BR
Emu XL-7
Oberheim Matrix 6r
Yamaha TG-33, Kawai K3m
Blofeld, Micron, Mopho
Band: Eridani V

Previous

Return to Software Synthesizers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests