Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Discussions about anything related to samplers and sampling techniques.

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby anarose » Tue Nov 27, 2012 10:29 pm

Hi everybody !

I'm just one question : is it possible to replace The HD of S770 by a CF Reader ?
Because this is a special SCSI ( 40 pins )
Thanks
anarose
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 21, 2012 7:52 pm

Advertisement:

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby anarose » Sat Jan 05, 2013 2:24 pm

nobody use a scsi CF reader for a S770 ?
anarose
Newbie
Newbie
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 21, 2012 7:52 pm

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby iphoenix » Sat Mar 28, 2015 6:24 am

cornutt wrote:
thared33 wrote:
V301H wrote:
The S770/750/760 can all convert load S550 files.


But is that only for the old S550 CD-ROMs, or can the S760 actually convert load the S550/W30 floppy disks?


Pretty sure the 760 can do that... the 750 manual explicitly says it can, although I've never tried it.


Apparently the S760 can not load S50/550/330/W30 samples on floppy disc. The S770/750 can however.

The S760 can only load S50/550/330/W30 samples via SCSI CD ROMs .

I have a large collection of mostly my own samples, riffs,drones etc of old synths that I have sold on W30 floppy discs, but my W30 stopped working a few years ago unfortunately. I just bought an S760 , (hasn't arrived yet) but I was disappointed to learn that I won't be able to load my W30 floppies ,upon downloading & studying the manual.
User avatar
iphoenix
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 128
Joined: Thu Aug 27, 2009 9:49 am
Location: Ireland
Real name: Paul

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby max badwan » Sat Mar 28, 2015 6:38 am

I converted my S550 library to S 760 via FDD, no problems.
max badwan
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 227
Joined: Tue Aug 06, 2013 1:34 am
Location: Sydney, Australia
Real name: Max
Gear: T1, XV 5080, JV 2080, VariOS (VC1), S 760, MKS 7/50/70, EX 8000, Poly 800, K 5000s, K 1000PX, K 1000GX, Mirage
Logic, Cubase, Reason

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby synthparts » Sat Mar 28, 2015 9:19 am

I have a prototype MKS-200 sampler. It wasn't ever released but is basically what became the S-220. You can see it in the upper right of this pic above the MKS-100 -

Image
Vintage Synth Parts - http://www.synthparts.com
User avatar
synthparts
Active Member
Active Member
 
Posts: 722
Joined: Sun Oct 09, 2011 12:05 pm
Location: SF Bay Area, CA

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby Chewy » Sat Mar 28, 2015 6:09 pm

^That's awesome!

Great MKS collection overall, too
Chewy
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 100
Joined: Fri Jan 03, 2014 10:35 pm
Gear: Alpha Juno 2, Bass Station 2, CZ-5000, DW-8000, DR-660, EA1 mk2, ES1 mk2, JP-8000, Monotribe, R-100, SH-32,
Band: Soundtrack to Psychosis

Re: Old Roland Samplers (S Series, W-30, etc)

Postby iphoenix » Sun Mar 29, 2015 5:11 am

max badwan wrote:I converted my S550 library to S 760 via FDD, no problems.


Max, that is awesome . The manual indicated clearly that it was not possible. (If Roland early manuals ever indicate anything clearly.)

I don't have nor have I ever used an S760, but I am getting one next week.

If that is the case Im really pleased. Maybe an OS upgrade enabled that? Thanks for clarifying that.

However below quoted from the

S760 Manual: "

Disc Mode.

CONVERT LOAD.

A CD ROM disc for the S550/W30 can be read into ( convert loaded ) the S760 & then used.

* IT IS NOT POSSIBLE TO CONVERT LOAD FLOPPY DISC DATA.


Advanced 3-88 "


User avatar
iphoenix
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 128
Joined: Thu Aug 27, 2009 9:49 am
Location: Ireland
Real name: Paul

Previous

Return to Samplers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests