MPC 2500 not triggering ext drum machines in time

Pulling out your hair? Don't know what to do or where to go? Ask in here.
Forum rules
READ: VSE Board-Wide Rules and Guidelines

If your Help request has been solved, please edit your first post in order to select the Image Topic Icon to let others know your topic has been solved.

MPC 2500 not triggering ext drum machines in time

Postby leonidspaul » Tue May 15, 2012 10:58 am

Hi, i´ve looked long and hard but can´t seem to find an answer to my particular problem. Basically, i trigger my external drum machines (TR606, 707, Electribe) by send the MIDI OUT from my MPC to the drum machines (the 606 being triggered using the DIN Sync sent from the Novation Bass Station), i have the MIDI settings on the MPC set right according to the MPC manual.
The thing is they are being triggered alright but when i hit PLAY START on the MPC the external machines don´t play from the very start, it´s like they start, then pause a quarter note and continue, but out of sync with the MPC.
The only way i can get it to work is by hitting REC PLAY START on MPC or having a count in. Isn´t that strange. I did upload a newer OS to the MPC, was thinking that could be the problem. Any ideas?
PS: I have thoroughly checked the MPC forums on this, there are similar problems but not this exact one and i have disconnected all other MIDI connections and gone from MPC to each machine induvidually, changed MIDI cable etc, but to no avail.
Thanks. Paul
leonidspaul
Newbie
Newbie
 
Posts: 56
Joined: Thu Feb 03, 2005 1:14 pm
Real name: Paul
Gear: M1, Alpha Juno 1, Juno 106, TR606, 707, Poly 800, Poly 800II, SH09, MAM MB 33, Midas Venice 320...

Return to HELP!

Who is online

Users browsing this forum: tjchillingham and 2 guests